Автоложна клетъчна терапия/ плазма – терапия /

Естетичната медицина въвежда нови , иновативни методи , които са насочени вке повече към стимулиране на естествените клетъчни способности за регенерация.
Клетъчната терапия – извличане на кръв от пациента, отделянето на голяма част от плазмата и нейното обогатяване с формени елементи я превръща в същински еликсир на младостта. Растежните фактори, които са изключително концентрирани в този разтвор не са чужди за тялото, а собствени, което радикално премахва възможността от имуналогични усложниния при пациента.
Автоложното клетъчно подмладяване перфектно се вписва в концепцията на натуралната естетична медицина. От вената се взема кръв с индивидуален стерилен комплект и се центрофугира. Инжектирането на силно концентрирана плазма, /концетрацията на тромбоцити  , оттук и на растежни фактори, е 3 до 5 пъти по- висока/  активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там където трябва. Резултатът дори само от една процедура се вижда с невъоръжено око.  След 10-14 дни се подобряват тенът и сиянието на кожата, но реалните резултати на стъпват след около три седмици.
Накратко – методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен. Не е ли това чудо?
Така стягането на отпусната, старееща или фотоувредена кожа  става лесно и достъпно.Терапията се прилага успешно и при лечение на белези, причинени от слънчеви, химически или контактни изгаряния на кожата от първа и втора степен , проблемна кожа , белези от акне.
За максимално добър и дълготраен ефект е препоръчигтелен пакет от три процедури през 14 дни.
Интервалът за последващи поддържащи терапии е индивидуален и зависи от възрастта , начина на живот , здравословното състояние .
Методът, ако е извършен правилно, е безопасен и  напълно лишен от риска да предизвика странични реакции. Непосредствено след процедурата има зачервяване , наблюдава се лек оток , възможна е поява на леки синини.За щастие , всички тези реакции са бързопреходни и отзвучават в рамките на няколко дни.
Най – добрият начин да се намалят рисковете до минимум , е да се доверите на опитет специалист , преминал необходимото обучение.