Cryocell лице

Благотворното влияние на студа се е познавало още от древността.Още Хипократ е използвал леда за заздравяване на рани.Руските императрици Елисавета и Екатерина Велика умело са използвали лед за запазване на свежестта и младостта на лицата си.

Днес този физикален метод „възкръства “ в съвременната козметология.С помощта на ниски температури кожата се хидратира,избелва,освежава,повдига се овалът на лицето,заглаждат се финните бръчки.

Ефектът се постига с помощта на Cryocell – апарат поддържащ ниски/–10,-15 градуса по целзий/температури на работните накрайници.Първоначалната вазоконстрикция/свиване на кръвоносните съдове/се последва от вазодилатация/разширение/.Освобождават се биологично активни вещества,стимулират се обменните процеси.Благоприятства се проникването в по- дълбоките слоеве на кожата на активни субстанции , включени в състава на терапевтичните коктейли.

Процедурата е много подходяща за мазни,с разширени пори кожи,при отпусната кожа,за заглаждане на финни бръчици.Умесно е да се съчетава с мезотерапия за по- продължителен ефект.

Терапията е кратка/ 30 минути/ и не е свързана със спазване на определен домашен режим.Не зависи от сезона.Дава незабавен ефект и е много удачна преди срещи,тържества ,празници.