IPL фотоепилация

Какво представлява фотоепилацията?

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области. С безопасна доза терапевтична светлина се атакуват космените фоликули, при което излъчената енергия се поглъща от меланина/пигмент на косъма/. Косъмът е проводник на енергията до фоликула, който се разрушава от трансформираната топлинна енергия – селективна фототермолиза. Не се засяга околната кожа.

Цветът на космите и кожата

Уникалното действие на IPL предлага персонализирано третиране, което е съобразено с цвета на Вашите косми, структурата им и тяхното разположение. Всеки косъм, който има поне малко пигмент може ефективнода бъде третиран: Рижи и кестеняви; Кафяви; ЧерниЗадължително е околната кожа да не е излагана на слънце или солариум поне 3-4 седмици

Колко третирания ще са Ви необходими?

Броят на третиранията е средно 6, но в много случаи са необходими 8 или 10. Важно е да се знае, че космите имат мозаичен растеж т.е те не са в една и съща фаза на развитие едновременно. Повлияват се само тези, които са в стадий на растеж. Това определя необходимостта от повече от една процедура за постигане на дълготраен резултат.

Къде и как?

В лекарски специализиран кабинет. Космите не бива да бъдат епилирани или отскубнати с пинсета. Необходимо е да се избръснат по посока на растежа. Нанася се охладен контактен гел. Всеки импулс от апарата третира уастьк с определен размер и продължава частици от секундата.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането е за парене, боцкане, лека болка. Новото поколение апарати са снабдени с охлаждаща система, което има допълнително обезболяващ ефект.

След процедурата?

Непосредствено след процедурата може да има зачервяване и оток, които са бързопреходни. Възможно е да се появят корички. В рамките на 10 дни след обработката може да има косми, но това са третираните, а не новопоникнали.

Необходими грижи.

Задължителна фотозащита. Почистване с меки средства.

Кога не се препоръчва да правите процедури?

  • Ако сте бременна.
  • Ако сте диабетик/диабетичка.
  • Ако имате слънчева алергия.
  • Ако имате хормонални отклонения, които НЕ ЛЕКУВАТЕ.
  • Ако сте с тен.
  • Ако сте емоционално лабилни.
  • Ако сте недобре информирани.