Neauvia

Neauvia е основната търговска марка на Matex Lab – компания, която произвежда високоиновативна гама дермални филъри и козметични продукти.

Най-чистата форма на хиалуронова киселина, която съществува понастоящем, се получава от Bacillus subtilis. Чрез тези бактерии, които не са патогенни за хората, се произвежда хиалуронова киселина при процес, в основата на който е използването на вода.

Несъмнени предимства на хиалуроновата киселина, получена от Bacillus subtilis:

  • Изключителна чистота
  • Висока безопасност при приложението
  • Предварително определена молекулна маса
  • Възможност за използване на висока концентрация на хиалуронова киселина
  • Дълготрайн

В процеса на стареене постепенно намалява не само съдържанието на хиалуронова киселина в кожата, но и на колаген. Тези ценни вещества, които се образуват по естествен път от фибробластите, осигуряват плътност и гъвкавост на кожата. Намаляването на количеството на тези вещества е причина за появата на бръчки и стареене на кожата. Решението, което наистина предотвратява процеса на стареене, е филър Neauvia с уникалната комбинация от хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит (CaHA), естествен минерал, безопасен за човешкото тяло, който при въвеждане в кожата стимулира процеса на неоколагенеза. След приложение плътността и еластичността на кожата се подобряват, като същевременно се постига перфектен обемен ефект, благодарение на хиалуроновата киселина, и отличен ревитализиращ ефект, благодарение на калциевия хидроксиапатит.

Благодарение на малкия размер и ниската концентрация на молекулите на калциевия хидроксиапатит, филърите Neauvia Stimulate са изключително безопасни: частиците калциев хидроксиапатит се закрепват в полимерната верига по време на производствения процес, като по този начин се предотвратява миграцията им. По време на естественото разграждане на продукта се отделят в много малки количества миниатюрни частици калциев хидроксиапатит (с размери само между 8 и 12 микрона), чийто размер е подходящ за стимулиране на фибробластите, така че да се образуват не само колаген, но и на еластин ,

гликозаминогликани и хиалуронова киселина. Екипът за научноизследователска и развойна дейност на Neauvia Organic  създаде филър, който е уникален в световен мащаб, първият филър с двойно действие – Stimulate, чрез който се постига едновременно възстановяване на обема и образуване на колаген! Лесно е да се разбере, че лекарите и пациентите ще се радват на по-дълготрайна естетична корекция благодарение на комбинираното действие на хиалуроновата киселина и калциевия хидроксиапатит.

Медицински доклади показват, че при приложение на филърите Neauvia, които съдържат хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит, се образува повече колаген отколкото при всеки друг филър с хиалуронова киселина и че тези филъри са сравними с продуктите, които са предназначени специално за стимулиране на образуването на колаген. Употребата на калциев хидроксиапатит не е нова концепция на пазара, но Neauvia Organic Stimulate се различава от останалите продукти на пазара поради:

  • Малките размери на частиците на калциевия хидроксиапатит, които не пречат на действието на фагоцитите
  • Постепенното, а не наведнъж, отделяне на молекулите на калциевия хидроксиапатит по време на разграждането на имплантираното вещество
  • Безопасната и оптимална концентрация на калциев хидроксиапатит, благодарение на която се постигат отлични резултати без да възникват нежелани ефекти. По-високите концентрации на калциев хидроксиапатит, без контролирано отделяне във времето, могат да доведат до образуването на макромолекули от калциев хидроксиапатит, които предизвикват имунологична реакция и водят до образуване на капсули и грануломи.